Over Choice

De Choice co-op is een coöperatie die als doel heeft om onder andere breedband Internet aan het gereguleerd bodemtarief tot bij de consument te brengen. Daarnaast wil de Coöperatie voor haar leden allerhande voordelen onderhandelen met haar partners in de Telecom en TV sector.

Misschien heb je al wel eens gehoord van coöperaties in de energiesector die haar leden toelaten te investeren in een groenere toekomst via bijvoorbeeld windenergie en waarbij die coöperanten kunnen genieten van een voorkeurstarief voor groene stroom.

Naast een coöperatie is Choice co-op ook een investeringsbedrijf. Daartoe investeert ze in het Choice project met het oog op het realiseren van meerwaarden op dit innovatief Europees Tech verhaal. Het geld dat een coöperant investeert, kan dus ook meerwaarden opleveren. Maar zelfs als het aandeel niets waard zou worden, een risico dat altijd bestaat bij beleggen in aandelen, dan nog verdien je binnen de 6 maanden gemakkelijk je geld terug aan onze groepsaankoop kortingen op breedband Internet.

Je wordt lid van de Choice co-op door minstens 1 aandeel van de Choice co-op te kopen. Het Choice aandeel wordt momenteel aan 150 euro aangeboden. Als aandeelhouder van de Coöperatie kan je dan genieten van de kortingen genegotieerd met de partners van de Coöperatie. Als het Choice platform een success wordt, zullen je Choice aandelen in de toekomst mogelijks meer waard worden dan 150 euro per aandeel. De nominale waarde van het Choice aandeel is 250 euro.

Je bent lid van de Choice co-op zolang je minstens 1 aandeel van de Choice co-op in je bezit hebt.

Je kan één of meerdere aandelen kopen via deze link: www.choice.be/aandeel.

Of je kan een mailtje sturen naar info@choice.be en dan zullen wij hierop reageren en als je een telefoonnummer meegeeft, zullen we contact met je opnemen.

Of je kan ook gewoon direct bellen naar een van onze medewerkers op het nummer 089/34.00.00

Het gaat om een aanbieding van aandelen van de Belgische coöperatieve vennootschap Choice CO-OP. De aandelen zijn niet genoteerd en er is geen garantie dat aandelen van de groep van Choice op termijn genoteerd zullen zijn. Aangezien het over een investering in aandelen gaat, bestaat een risico op geheel of gedeeltelijk verlies van de investering, bijvoorbeeld indien Choice niet gunstig haar activiteiten kan ontwikkelen. Bovendien is de looptijd van de aandelen onbeperkt. Ter verduidelijking van de risico's en van de voorwaarden van het aanbod, is er door het team van Choice ook een informatienota geschreven. Via deze link vindt u de nota, met daarin meer informatie over het aanbod en, in het bijzonder, een beschrijving van de belangrijkste risico's.

De Choice co-op telt vandaag al meer dan 800 leden die in de periode mei/juni en september/oktober 2019 voor 2 miljoen euro aandelen van de Choice co-op gekocht hebben via een crowdfunding campagne. De prijs per aandeel was in die periode 100 euro. Door het succes van de campagne is de prijs per aandeel nu gestegen naar 150 euro. Deze eerste leden hebben dus al een meerwaarde van 50%. Na dit proefproject in de bepaalde regio’s in Limburg, Antwerpen en Vlaams Brabant zal de prijs voor een aandeel of lidmaatschap van de Choice co-op naar verwachting hoger komen te liggen.

Zoals je kan lezen in de vraag hierboven, hebben tot nu toe ongeveer 800 mensen in de Choice co-op geïnvesteerd voor een totaalbedrag van 2 miljoen euro. Dat betekent dat die mensen gemiddeld voor ongeveer 2.500 euro geïnvesteerd hebben oftewel gemiddeld 25 aandelen gekocht hebben. En dit terwijl ze slechts 1 aandeel nodig hebben om te genieten van de voordelige tarieven. Dat is omdat die mensen geloven in de kracht en het potentieel van het Choice platform. Als het Choice platform een succes wordt, zullen hun aandelen waarschijnlijk in waarde stijgen en kunnen ze in de toekomst, bijvoorbeeld bij een beursgang, die meerwaarde op hun aandelen verzilveren. Investeren in aandelen houdt natuurlijk ook een risico in, lees daarom de informatie nota van de Choice co-op en haar aanvullingen.

Van harte. Je kan voor al je vragen terecht op het volgend telefoonnummer: 089/34.00.00

Over Internet

Er wordt hoogwaardig breedband internet zonder data limiet geleverd, aan de prijs van 22,5 euro per maand.

De eenmalige kost voor de installatie van de internetverbinding bedraagt 99 euro. Hiervoor komt er dan een technieker langs die de Internetverbinding maakt tussen de straat en je huis of appartement. De kost voor de modem bedraagt 83,49 euro. Dezelfde modem wordt verkocht op Coolblue voor 139,99 euro. De modem dien je zelf aan te sluiten. Dit is heel eenvoudig. Moest het toch niet lukken, kan je onze helpdesk contacteren voor support.

De technieker levert internet tot aan het Proximus intropunt in je huis of appartement, dat is de plaats waar het internet je huis of appartement binnenkomt. We vragen je om je modem zelf aan te sluiten. De installateur vraagt dat je tijdens de dag van de installatie telefonisch bereikbaar bent op het telefoonnummer dat je hebt doorgegeven en hij vraagt ook dat de persoon die aanwezig zal zijn bij de installatie, op de hoogte is van wat de technieker komt doen en toegang heeft tot de ruimtes waar de technieker moet zijn. Zorg er ajb voor dat er geen obstakels zijn die de technieker kunnen hinderen tijdens de installatie zoals bijvoorbeeld meubels. Als je je modem op een andere plaats wilt installeren dan naast het Proximus intropunt (je wilt bijvoorbeeld de modem in de living plaatsen en het Proximus intropunt is in je garage of kelder), dan vragen we je om zelf een kabel te voorzien van het Proximus intropunt tot aan de modem. De kabel die je hiervoor nodig hebt is een telefoonkabel.

Indien nodig zal de technieker een Proximus wandcontactdoos (NTP2007) aan het Proximus intropunt van het gebouw installeren. Bij een appartement is dit vaak in een gemeenschappelijke technische ruimte. Zorg er ajb voor dat je hier toegang tot hebt. En nu even technisch: de technieker zorgt er voor dat de lijn wordt geactiveerd op de NTP2007, getest wordt en gelabeld wordt met een Circuit ID en hij monteert het binnenkomende koperpaar op de NTP 2007 wandcontactdoos.

Als de installatie niet kan uitgevoerd op de dag van de afspraak omdat er bijvoorbeeld niemand thuis is of er niemand bereikbaar is, zal er een nieuwe afspraak ingepland dienen worden en helaas dienen we dan een extra kost van 50 euro aan te rekenen.

Over TV

Jazeker. De Choice Coöperatie heeft ook een partnership genegotieerd met Right Brain Interface. Right Brain biedt aan de leden van de Choice Coöperatie TV aan voor 15 euro per maand.

In de prijs van 15 euro per maand is inbegrepen dat je live en tot een hele week terug TV kan kijken (terug kijk TV) zonder dat je daar de programma’s voor moet opnemen. Je kan ook programma’s opnemen (in de cloud) en die tot 60 dagen later terugkijken.

Let op, bij Telenet kan je enkel een week terugkijken zonder opnames te maken als je de Telenet Play optie voor 11,95 euro per maand of de Telenet Play More optie voor 24,95 euro per maand bijkoopt. Bij Proximus kan je slechts 36 uur terugkijken zonder een opname te maken, dat is dus slechts 1,5 dag terug in plaats van 7 dagen terug bij Choice TV.

Je kan met Choice TV kijken op je tablet of smartphone en op je laptop of desktop.

Choice TV kan je ook op je grote TV scherm bekijken, op volle resolutie, via een Android TV app. De recente TV’s van Sony, Philips en Sharp draaien op Android TV dus daar kan je zonder probleem de Choice TV app op installeren. Als je een TV hebt van een ander merk of een oudere TV, kan je bij Coolblue of Bol.com een Android TV boxje kopen en aansluiten op je TV. Dit boxje maakt van je TV een Android TV en dan kan je naast Choice TV ook apps zoals YouTube of Netflix gebruiken.

Opgelet! Er is een verschil tussen een standaard Android Box (met Android dat je kent van bv je smartphone) en een "Android TV" Box!

Met deze modellen boxen met Android TV zit je alvast goed:

Initieel zullen de volgende zenders beschikbaar zijn: VTM, EEN, Q2, VIER, VIJF, Vitaya, CAZ, VTM Kids, VTM Kids Jr., Ketnet, Canvas, ZES en Ment TV. Vrij snel daarna zullen nog extra zenders aangeboden worden in het basispakket. Hiervoor lopen besprekingen met onder andere Discovery, National Geographic, Nickelodeon en Comedy Central.

Over Telefonie

Je kan ook de optie telefonie bij je Internet abonnement bijnemen. Je krijgt dan een vast telefoonnummer en je kan met een vast telefoontoestel (niet met je gsm) bellen naar andere vaste of mobiele telefoonnummers in België.

Voor een mobiel gsm abonnement (bellen met je gsm, sms en mobiele data) heeft de Choice co-op vandaag nog geen voordelige overeenkomst met een partner. Hier wordt wel aan gewerkt. We brengen jullie op de hoogte van zodra we een interessant aanbod kunnen maken.

Over Aandelen

Zoals in de Informatienota en haar aanvullingen beschreven, gebeurt het aanbod van aandelen van de Choice co-op aan het publiek van inwoners van België. Dit aanbod is niet exclusief voor bepaalde geselecteerde regio’s.

De uitrol van het goedkope Internet dat toegankelijk is voor Choice co-op aandeelhouders of houders van een e-voucher verkregen van een dergelijke aandeelhouder, gebeurt wel stap voor stap. Dit aanbod van goedkoop Internet is dus wel exclusief in de geselecteerde regio’s.

Naast de toegang op het goedkope internet is het ook mogelijk om TV te kunnen kijken via het Choice platform (door middel van het nodige abonnement)1. Daarvoor moet je niet beschikken over goedkoop Internet van Choice partners. TV is inderdaad toegankelijk via een OTT platform dat niet exclusief verbonden is aan een specifieke leverancier van Internet en dat bijgevolg niet exclusief is voor bepaalde geselecteerde regio's.

1. De technologie achter het Choice platform is eigendom van B12 Inc en haar dochtervennootschappen. B12 Inc zelf is een dochter van Choice (zie blz. 6 van de informatienota).

TechShare is een programma waarbij Euronext en haar partners technologiebedrijven die interesse hebben in een beursnotering begeleiden naar zo een beursgang toe, zonder dat het op voorhand een toelating tot de beurs inhoudt, of dat er enige zekerheid zou bestaan dat die beursgang effectief zal kunnen gebeuren. Enkel 13 Belgische projecten werden door Euronext geselecteerd om deel te nemen aan haar TechShare programma. De technologiebedrijven die deelnemen in dit programma werden geselecteerd op basis van hun weloverwogen project op zich en van de materiële voortgang ervan. Natuurlijk betekent dit niet dat het product helemaal ontwikkeld werd. Het Choice platform1 werd al stapsgewijze gecommercialiseerd maar moet zich nog verder ontwikkelen in dialoog met de markt. Het risico betreffende het ontwikkelen van het project is beschreven in de risicofactoren van de informatienota (blz. 2).

De deelneming van Choice co-op in dit pre-IPO programma ("TechShare") houdt nochtans geen toelating in tot een IPO, en geeft geen indicatie dat de voorwaarden om genoteerd te kunnen worden op een al dan niet gereglementeerde markt, vervuld zullen worden. Zoals in de Informatienota en haar aanvullingen beschreven, bestaat er inderdaad geen zekerheid of garantie dat een notering effectief zal kunnen plaatsvinden.

Bijlage: Informatie Nota

1. Choice is de naam van de coöperatieve vennootschap waarvan de aandelen aangeboden worden op basis van de informatienota ("Choice co-op"). Choice is ook de naam van het platform op zich dat voor de gebruikers een social media platform voor long form media content aanbiedt terwijl het voor brands de mogelijkheid biedt om te interageren met communities (het "Choice platform"). De technologie achter het Choice Platform is eigendom van B12 Inc en haar dochtervennootschappen. B12 Inc zelf is een dochter van Choice. (zie. blz. 6 van de informatienota).